Ota yhteyttÄ
X

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, jos haluat kuulla lisää.


[contact-form-7 id="2719" title="Contact form 1"] Viestit lomakkeelta.

Toimitusketju tehostuu tiedonhallinnan avulla

Höyryvoima, teollisuuden massatuotanto, tuotantoteollisuuden automatisointi ja tietotekniikka. Teollisuuden neljäs vallankumous on tässä ja nyt. Kiihtyvällä vauhdilla lisääntyvää dataa analysoidaan, tuotantopolkuja optimoidaan ja arvioidaan. Tekoälyn hyödyntäminen ja metatiedoilla varustettu tiedonhallinta tulevat olemaan kriittinen osa tuotantoprosessien hallitsemisessa ja optimoinnissa. Tiedon tulee olla saatavilla nykyaikaisessa digitaalisessa ja mobilisoidussa maailmassa välittömästi ja tietoturvallisesti, missä vain ja heti kun tarve tulee. Kilpailuetu ja tehokkuus ei synny odotellessa.

Teknologia tuo mukanaan kehitystä, ja oikein optimoitu ja älykkäästi johdettu tiedonhallinta tuo kilpailuetua myös kansainvälisellä tasolla. Tavoitteena on tuotantoprosessien tehostaminen ja tuotteiden markkinoille tuloajan merkittävä lyhentäminen. Tehostettu tuotantoprosessi, nopeus ja kustannustehokkuus auttavat pitämään tuotannon elinvoimaisena Suomessa.

Pimeä tieto + jäsennelty tieto = hallittu kokonaisuus

Teollisuuden työntekijät käyttävät keskimäärin 20-40 % työajastaan kokoamalla tietoa organisaation tietovarastoista ennen kuin he voivat edes aloittaa työn tekemisen. Vaikka tietoon käsiksi pääsy ja sen jakaminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan, teollisuudessa kohdataan aivan uusia operatiivisia haasteita liittyen sensitiivisen datan suojaamiseen, SOP:n (Standard Operating Procedures) johtamisen optimointiin ja jatkuvaan suorituksen parantamiseen.

Älykäs tiedonhallintajärjestelmä on ratkaisu, joka on suunniteltu parantamaan muun muassa teollisuuden liiketoimintaprosesseille kriittisen pimeän sekä jäsennellyn tiedon johtamista. Sillä voidaan helposti yksinkertaistaa monia toimitusketjun haasteita.

Toimivan tiedonhallinnan avulla teollisuuden organisaatiot voivat hallita paremmin pimeää ja jäsentymätöntä tietoa kuten CAD-piirustuksia, sertifikaatteja, laskuja, ostotilauksia ja niin edelleen. Samalla järjestelmällä hallinnassa pysyy myös CRM:n tai ERP:n sisältämä jäsennelty tieto. Metatietojen avulla organisaation hallussa oleva sekä jäsentymätön että jo valmiiksi jäsennelty tieto voidaan integroida yhdeksi hallittavaksi, helposti löydettäväksi kokonaisuudeksi – riippumatta siitä, missä tieto sillä hetkellä sijaitsee. Kaikki samaan asiakkaaseen, osaan, tuotteeseen tai prosessiin liittyvä tieto on haettavissa metatietojen avulla samaan näkymään, kaikista tietovarastoista.

Tiedonhallinnan avulla tehokkaampi toimitusketju

Hallittu tiedonhallintajärjestelmä mahdollistaa myös erilaisten tiedonsäilytysohjelmien hallinnan. Erilaisia dokumenttien hallinta-/säilytysjärjestelmiä (muun muassa Sharepoint, Drive, Dropbox, ERP, CRM, verkkolevy ja paperiarkistot) on organisaatioissa käytössä usein monta samanaikaisesti. Näillä on yritetty kontrolloida jatkuvasti lisääntyvää tietoa luoden kuitenkin vain lisää kaaosta ja lisäten ongelmia dokumenttien löydettävyydessä. Tärkeät dokumentit ja piirustukset ovat hajautuneet useisiin eri paikkoihin. Tiedonhallintajärjestelmä synkronoi nämä kaikki paikat yhteen järjestelmään, jolloin tiedon sijainnilla ei ole enää merkitystä.

Tiedonhallintajärjestelmä voidaan valjastaa myös tiedon tietoturvalliseen ja hallittuun jakamiseen pitkin toimitusketjua. Kehittyneet turvallisuus- ja lupamenettelyt ovat kriittisiä toimitusketjun laadun monitoroinnissa, kuten SOP:n hallinnassa. Se helpottaa varmistamaan, että vain tarvittavat sertifikaatit, turvallisuusmateriaalit ja tuoteselosteet ovat saatavilla ainoastaan määrätyille henkilöille.

Kaiken organisaatiolle kriittisen tiedon nopea ja tietoturvallinen löydettävyys ja hallinta paikasta riippumatta tuo täyden 360 asteen näkymän koko toimitusketjuun. Tuotteen ja kaikkien sen osien jäljittäminen jakeluverkossa aina loppuasiakkaalle asti ja toisinpäin toimittajatasolle nopeutuu mahdollisissa laatuongelmissa, työn tehokkuus nousee ja kustannukset vähenevät. Uskomme vahvasti, että tiedonhallinta tulee ehdottomasti olemaan kriittinen osa teollisuuden neljättä vallankumousta.

Digital Office Company tekee työtä tiedonhallinnan parissa suurella intohimolla ja sydämellä. Haluamme tartuttaa saman palon myös teihin, jotta voimme parantaa liiketoimintaanne hallitsemalla tietoa paremmin. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin tuodaan yhdessä pimeä tietonne valoon.

Lue lisää tiedonhallinnasta ja liiketoiminnan tehostamisesta myös muista kirjoituksistamme!

Arkistojen digitoinnilla kohti älykästä tiedonhallintaa

Arkistojen digitoinnilla kohti älykästä tiedonhallintaa Maailmassa oleva tieto lisääntyy jatkuvasti. On arvioitu, että myös organisaatioissa tiedon määrä kaksinkertaistuu aina joka toinen vuosi. Kun aikaisemmin tieto saapui organisaatioihin paperilla, eli analogisena...

lue lisää

Digitaalinen Suomi hallitsee tietoa

Digitaalinen Suomi hallitsee tietoa Organisaatioiden hallitsema data tuplaantuu vuosittain. Hallittavaa tietoa on jatkuvasti enemmän lukuisissa eri formaateissa, mutta useimmilla organisaatioilla ei ole vielä tänäkään päivänä työkaluja tehokkaaseen...

lue lisää