Ota yhteyttÄ
X

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, jos haluat kuulla lisää.


[contact-form-7 id="2719" title="Contact form 1"] Viestit lomakkeelta.

Digitaalinen Suomi hallitsee tietoa

Organisaatioiden hallitsema data tuplaantuu vuosittain. Hallittavaa tietoa on jatkuvasti enemmän lukuisissa eri formaateissa, mutta useimmilla organisaatioilla ei ole vielä tänäkään päivänä työkaluja tehokkaaseen tiedonhallintaan. Kuinka yritystoiminnalle kriittinen tieto voidaan ottaa haltuun, jos sen sijaintia ei kukaan tiedä?

Gartnerin vuonna 2018 toteuttaman tutkimuksen mukaan organisaatioilla on käytössään keskimäärin kuusi erilaista tiedon säilytyspaikkaa. Varmasti kaikilla meillä on kokemuksia siitä, kuinka tarvittavaa tiedostoa ei haettaessa löydy. Useiden tallennuspaikkojen vuoksi tieto on hajallaan ja sirpaloituneena tuntemattomissa lokaatioissa; tämä tuo yrityksille kustannuksia työajan menetyksenä.

Pimeä tieto

Organisaatioille sekä analogisessa että digitaalisessa muodossa oleva tieto, jota ei pystytä hallitsemaan, on pimeää tietoa. On arvioitu, että jopa puolet organisaatioilla hallussaan olevasta tiedosta on pimeää tietoa. Se on sitä tietoa, joka kerääntyy päivittäisissä aktiviteeteissa eri paikkoihin, mutta jota ei koskaan tulla hyödyntämään liiketoiminnan hyväksi. Kuka tietää, kuinka paljon arvokasta tietoa tämä 50 % sisältää?

Paperiarkistot ovat myös vielä arkipäivää useissa organisaatioissa. Paperiarkistot ovat äärimmäisen herkkiä riskien hallinnan kannalta niiden voidessa tuhoutua hetkenä minä hyvänsä. Lisäksi paperiarkistot tuovat kustannuksia viedessään arvokasta toimistotilaa. Digitointi on ensimmäinen askel analogisen pimeän tiedon hallintaan, jolloin se saadaan digitaaliseen muotoon ja täten tiedonhallinnan avulla järjestettyä.

Tietoa tulee voida hallita

Tieto on valtaa, ja sen älykäs ja tehokas hallinta on tänä päivänä tärkeää kaikille yrityksille.

Järkevä tiedonhallintajärjestelmä integroi kaikki yrityksen tietovarastot siten, että tieto on Googlen tavoin löydettävissä kaikista yrityksen tietovarastoista: verkkolevyt, Sharepoint, Drive, ERP, CRM, jne. Myös analogisesta muodosta digitoitu tieto on digitaalisessa muodossaan helposti löydettävissä.

Tiedonhallinnan perusedellytyksenä onkin tiedon helppo ja nopea löydettävyys. Kun tiedon sijainti on muuttunut toissijaiseksi ja oleellista on ainoastaan tietää mitä etsii, on kaikki organisaatioille kriittinen tieto hallinnassa. Metasanoilla määritelty tieto ja jatkuvasti käyttäjästään oppiva tekoäly vie työnteon aivan uudelle tasolle. Toimiva tiedonhallintajärjestelmä taipuu tietoturvallisesti myös mobiilityöskentelyyn tuoden etätyöskentelijöille aivan uusia mahdollisuuksia tiedonhallintaan ja tehokkuuteen.

Digitaalisuus ei ole enää pelkkää sanahelinää tai erilaisten pilvitilojen käyttöä; se tuo hyvin käytettynä yritykselle merkittävää kilpailuetua. Älykäs tiedonhallinta muodostaa yrityksen tehokkaalle toiminnalle perustan, jota tekoälyn avulla muokataan jokaisen yrityksen liiketoimintaa tukevaksi. Tietoa tulee, voi ja pitää pystyä hallitsemaan. Sitä ei ole hukattavana, kuten ei aikaakaan.

Digital Office Company tekee työtä tiedonhallinnan parissa suurella intohimolla ja sydämellä. Haluamme tartuttaa saman palon myös teihin, jotta voimme parantaa liiketoimintaanne hallitsemalla tietoa paremmin. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin tuodaan yhdessä pimeä tietonne valoon.

Lue lisää tiedonhallinnasta ja liiketoiminnan tehostamisesta myös muista kirjoituksistamme!

Tekoäly osana kaupunkien asian- ja tiedonhallintaa

Tekoäly osana kaupunkien asian- ja tiedonhallintaa Tulevaisuuden kaupunkiorganisaatiot toimivat tehokkaasti, nopeasti ja avoimesti. Kaupungin tarjoamat palvelut ovat kaupunkilaisille helposti tavoitettavissa ja digitaalisessa muodossa.Tämän kaltainen...

read more

Miten tietoa hallitaan organisaatioissa?

Miten tietoa hallitaan organisaatioissa? Organisaatioiden keinot hallita yritykselle kriittistä dataa ovat hyvin keskeisessä osassa melkeinpä kaikissa liiketoimintaprosesseissa. Päivästä toiseen ja viikosta seuraavaan työntekijät hukkaavat merkittävän osan...

read more